Museumkwartier Slot Zeist

Schermafbeelding 2013-02-11 om 14.17.42_200pxDe conceptontwikkeling betrof het vormgeven van het idee voor een Museumkwartier in en om Slot Zeist, de pleinen van de Broedergemeente en het Gemeentearchief. Het idee voor een Museumkwartier werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Gemeente en vastgelegd in een aansprekende Visie.

Het doel was om in vier jaar tijd een levendig Museumkwartier tot stand te brengen met gebruikmaking van verschillende locaties. Dit om ‘het bijzondere cultuurhistorisch erfgoed van Zeist in onderlinge samenhang voor een zo breed mogelijk publiek te ontsluiten en te presenteren, zowel virtueel als tastbaar’.

Ook had de conceptontwikkeling betrekking op verschillende uitgevoerde producten:

  • audiotour langs monumenten in Zeist
  • 14 informatieborden bij monumenten in Zeist
  • fiets- en wandelroutekaart (verkrijgbaar bij de VVV, de gemeente en Hotel Theater Figi en Slot Zeist)

De Visie werd opgesteld in samenspraak met de burgemeester en de wethouder cultuur, enkele gemeentelijke en provinciale ambtenaren en culturele partners uit het veld. De gemeenteraad heeft de plannen positief ontvangen en financiële middelen beschikbaar gesteld voor de uitvoering van de eerste jaren. Zie voor de opzet van het project en gegevens betreffende partners, founders enzovoort: Portfolio – bedrijfsvoering.


« naar portfolio overzicht