Historische Interieurs in Amsterdam Zuid

gemengd-9x_200pxDe conceptontwikkeling betrof het gehele project Historische Interieurs in Amsterdam Zuid dat in totaal drie jaar onderzoek naar de interieurs van herenhuizen in Zuid zou omvatten. Het projectplan omvatte het concept van inventarisatie, fotografie, documentatie, presentie en publicatie van de onderzoeksresultaten. Het project werd afgesloten met een tentoonstelling en een lijvig boek waarvoor het idee werd geleverd. Ook de fondswerving, publiciteit en marketing behoorden tot de opgave.

Met een jaarlijkse werkgroep van masterstudenten werden gedurende drie jaar circa 100 interieurs bekeken en onderzocht en vijf bouwmaterialen onder de loep genomen.  De onderzoeksresultaten zijn opgenomen in een database die is ondergebracht bij het Bureau Monumenten & Archeologie in Amsterdam.

Ook betrof de conceptontwikkeling de verschillende eindproducten van het project:

  • de tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam (juni-september 2012)
  • het boek Wonen in een monumentaal huis (2012)
  • het boek Amsterdamse interieurs (2009) (zie voor beide boeken: www.sunarchitecture.nl)
  • de voorlichtingsbrochure (in samenwerking met Alexander Westra) voorlichtingsbrochure

De uitvoering van de eindproducten kwam tot stand in nauwe samenwerking met de masterstudenten, auteurs, fotografen, vormgevers, architectuurafdeling uitgeverij, tentoonstellingsmaker en vele anderen. Zie voor de opzet van het project en gegevens betreffende partners, founders enzovoort: Portfolio – projectleiding


« naar portfolio overzicht